Saturday, 29 September 2012

Hakikat yang sedih ...

Assalammualaikum wbt

Nak share gambar yg cecomel nie.
Gambaq hakikat remajew sekarang. << bahasa mengikut remaja skrg ~ !

Take note people. This is serious !!


FAKTA sekarang : Pegang tangan pakwe/makwe TUNJUK-TUNJUKKAN, Pegang tangan ibu/ayah SOROK-SOROKKAN. Hmm..


Jangan TERLALU bangga pegang tangan orang yg belum halal untuk kita. 
Tapi berBANGGAlah pegang tangan seorang mak yg menjaga kita dari kecil sampai besar. Yang tentu-tentu halal lagi banyak pahala. :') ♥

Alhamdulillah zaman remaja aku x macam ini. Aku bangga pegang tangan Mak & Ayah ! 
Dan haruslah tanpa rasa malu.

Credit goes to my GBS friend for the doodle and for the quote babe, Bukan Retis !! 
It's super cool !!

Moga kita semua dibawah rahmat dan lindungan ALLAH selamanya ! 

:')

Monday, 3 September 2012

My Nyawa's !!

Assalammualaikum wbt

Please meet my family member !! Mereka sangat ohsem and ohsom like me !! Haha :P



I do love my family. We all have ups and downs. But blood is blood. May ALLAH keep family ties strong and full of love. Amin :') ♥


Sapa tak sayang famili kan? 
Gaduh la sampai lebam2 pun, at the end we still laugh together :')
And I do !! 

Family, just to let you know, I Love You Family !!
No matter what happens ;)

Betoi la tu, kita bergaduh, kita fight each other, x puas hati, jeles, suma tu kita.
Tapi selalunya kita survive to be happy family !!

Moga ALLAH pimpin kita semua sampai SYURGA :)

Ceritera Si Syabab and I like it !!

Assalammualaikum wbt

Ini mmg totally kopi pasta punya entry !! Mood raya malas nk update. Heee :)
Do enjoy !!!

Member: "Bab, aku kadang-kadang sedihlah."

Syabab: "Kenapa?"

Member: "Tunang aku gemuk. Aku lagi kurus dari dia. Lepas nikah nanti sure double gemuk. Tambah-tambah lepas dapat baby."

Syabab: "Small matter. Tak payah sedih."

Member: "Ko kata small lah. Aku ni ha yang kena angkat dia."

Syabab: "Ish. Tak elok cakap macam tu. Kan dia sayang ko, ko pun sayang dia. Dah tunang nak nikah minggu depan dah pun. Syukur dan redha je."

Member: "Tapi..."

Syabab: "Ko beruntung sebenarnya. Sebab kecantikan dia hanya ko yang nampak."

Member: "Ha? Gemuk camtu cantik?"

Syabab: "Ya. Cuba kau bayangkan apa jadi bila dia kurus slim nanti? Mesti lagi cantik dari kecantikan yang dah cantik sekarang. Cuba kau fikir, Dafi dulu gemuk bila kurus jadi hensem. Ugly Betty gemuk, bila kurus jadi cantik. Yang bestnya, dia tak kurus sebelum kahwin dengan kau. Kau bayangkan kalau dia kurus sebelum kahwin, alamat dia pun tak hingin nak kawin dengan kau. Sure dia nak pilih yang kacak bergaya sepadan dengan dia. Tapi bila dia kurus after kahwin dengan kau, dia adalah isteri kau yang sah dan dia wajib setia pada kau je. Berdosa bila dia curang cari yang lain. Faham? So kau anggap je dia adalah permata yang tersembunyi dalam tiram. Cantik dan berharga. Untuk kau je."

Member terdiam. Entah mengiyakan atau tidak statementku itu.

Aku berlalu pergi ke kedah Mak Esah membeli cempedak goreng dan terus blah laju-laju tanpa menoleh ke belakang lagi.

Cempedak gorengku, bukan cempedak gorengmu.

Citer bongok: Syabab Musafir Kasih